Lima Peraturan Emas untuk Dagangan Saham

Anda perlu mematuhi peraturan tertentu jika anda ingin berjaya dalam perdagangan. Ini adalah peraturan saya untuk mendapat keuntungan secara konsisten di bursa saham, belajar lagi?

Berpecah. Anda harus meletakkan semua telur anda dalam bakul yang berbeza. Jangan laburkan keseluruhan wang anda dalam satu saham. Jika saham tertentu itu gagal, anda akan kehilangan keseluruhan pelaburan anda. Jangan sekali-kali melabur lebih daripada 20 peratus akaun saya dalam mana-mana saham.

Henti rugi — Anda mesti mempunyai henti rugi pada mana-mana saham yang anda berdagang, sama ada panjang atau pendek. Yang lain mencadangkan henti rugi sebanyak 2%. Saya, bagaimanapun, lebih suka 4%. Anda lebih berkemungkinan kehilangan wang jika anda tidak menggunakan henti rugi. Jika anda kehilangan 20 peratus pada satu dagangan, anda hanya perlu melakukannya lima kali lagi sebelum anda keluar dari pasaran.

Jangan sesekali mendengar petua saham daripada orang lain. Adalah penting untuk menggunakan pertimbangan anda semasa berdagang dan membuat keputusan secara bebas. Tidak mengapa untuk mendapatkan nasihat daripada ahli forum saham, guru dan rakan-rakan. Tetapi anda tidak sepatutnya membiarkan mereka mempengaruhi keputusan anda. Anda harus melakukan beberapa penyelidikan tentang saham yang diberikan kepada anda dan kemudian memutuskan sama ada ia berbaloi untuk didagangkan.

Gunakan wang yang anda sanggup rugi. Jika anda menggunakan wang yang anda tidak mampu untuk kehilangannya, maka anda berkemungkinan gagal. Gunakan dana untuk melabur dalam saham jika anda menyara anak atau perlu menyimpan untuk persaraan. Berdagang dengan wang yang menakutkan akan menyebabkan anda kurang berkemungkinan membuat keputusan yang baik dan anda akan kehilangan wang. Rakan saya membuat pinjaman besar untuk melabur dan kini telah bangkrut, dengan banyak hutang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *