Mengapa Emas Pelaburan yang Baik?

Kedua-dua pro dan anti emas akan mendapat respons yang kukuh apabila kami mencadangkannya sebagai pelaburan baca artikel penuh. Kedua-dua pihak boleh menawarkan hujah yang sah untuk menyokong pendirian mereka sama ada emas membuat pelaburan yang sangat baik.

Perkara yang anda lebih suka lakukan apabila tiba masanya untuk melabur bergantung pada apa yang anda suka.

Jika anda tidak mahu sentiasa dikemas kini tentang berita kewangan terkini, ia adalah pelaburan yang hebat.

Emas – pelaburan yang bijak atau tidak? Pelaburan Pasif – Ciri-ciri

Pasaran emas adalah pilihan yang sangat baik untuk pelabur pasif kerana tiga kualiti uniknya.

Peningkatan dalam membeli Pariti Kuasa dari semasa ke semasa

Harga pembeliannya tidak akan menurun dari semasa ke semasa kerana bekalan yang terhad. Seterusnya, kos emas semakin meningkat kerana ia semakin sukar dicari. Emas hanya akan meningkat nilainya dari semasa ke semasa.

Nilai yang semua orang boleh terima.

Emas adalah sebab rizab bank pusat mesti dikekalkan mengikut kadar. Ia diiktiraf secara meluas sebagai cara terbaik untuk menyimpan kekayaan anda. Nilai mata wang tidak terjejas oleh salah urus kerajaan.

Tempat selamat

Emas sentiasa berada pada tahap tertinggi apabila krisis kewangan berlaku. Apakah jenis krisis? Terdapat konflik geo-politik yang sentiasa menyebabkan harga melambung tinggi. Akan ada kenaikan harga apabila berlaku krisis kewangan atau kesihatan.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa wang fiat tidak mempunyai nilai. Anda boleh melihatnya sebagai IOU yang mudah. Ia menjamin bahawa pembayaran akan berlaku apabila dibentangkan. Nilainya bergantung kepada amanah yang dikeluarkan oleh penerbit mengikut perjanjian.

Orang ramai, bagaimanapun, akan mencari sesuatu yang lebih besar, kerana mereka kehilangan kepercayaan terhadap mata wang fiat akibat krisis semasa.

Setiap kali kecemasan yang tidak dijangka berlaku, anda akan melihat nilai anda meningkat. Dalam masa beberapa hari, nilai boleh melonjak sehingga beberapa ratus peratus.

Sebaik sahaja krisis diselesaikan maka ia akan memulakan kebangkitannya.

Emas: Pulangan Pelaburan

Kadar kompaun untuk pulangan emas sebanyak 7% setahun telah dikira menggunakan data sejarah. Bandingkan ini dengan wang tunai dalam akaun bank di mana anda hanya mendapat pulangan 1-2% setahun. Kadar seperti ini tidak boleh digunakan untuk inflasi.

Walaupun melabur dalam bursa saham akan menghasilkan keuntungan yang lebih besar, ia memerlukan lebih banyak usaha. Memandangkan ia pasif, saya boleh berehat tentang jumlah wang yang mungkin saya hilang semasa krisis kewangan.

Apakah cara terbaik untuk melabur dalam Emas?

Gunakan kaedah purata kos dolar. Beli emas dalam kuantiti tetap, pada selang masa yang telah ditetapkan. Sebagai contoh, anda boleh membeli 50g sama ada dalam syiling atau bar setiap bulan atau setiap suku tahun. Perlahan-lahan bina kedudukan anda. Anda boleh membina kedudukan anda secara beransur-ansur dari semasa ke semasa.

Buat lebih banyak pembelian apabila kos lebih rendah.

Daftar sekarang untuk menerima Kit Pelaburan Emas Percuma anda.

Kata Amaran

Jongkong boleh menjadi sukar untuk disimpan. Jauhkan jongkong dari rumah anda. Anda boleh kehilangannya dalam kebakaran rumah atau pecah rumah. Jika anda menguncinya dalam peti besi anda, anda perlu membayar. Sebelum anda melabur dalam emas fizikal, ingat perkara ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *